"Check out our integrations with domestic and foreign marketplaces. "

E-Ticaret’te Depo Yönetim Sistemi’nin önemi

Depo yönetimi, e-ticaret operasyonlarının çok önemli bir parçasıdır. İyi tasarlanmamış süreçler ve efektif bir yazılım kullanmıyorsanız, tüm bunların online mağazanızı olumsuz etkilediğini göreceksiniz. Depo yönetim yazılımının doğru seçilmesi işiniz için çok önemli, doğru ve hatalı seçim arasındaki uçurum ticaretiniz için çok büyük farkları ortaya çıkaracaktır.

2017’den bu yana birçok büyük e-ticaret perakendecisi ile çalıştık, online operasyonlarını büyütmek isteyen şirketlerin karşılaştığı sorunları nasıl aşmamız gerektiğini öğrendik. Tüm tecürebelerimizi müşteri operasyonları daha verimli ve karlı hale getirmek için aktarıyoruz. Bu yazıda tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağız.

E-Ticaret depolarında karşılaşılan temel problemler

Yeni bir depo kuruyor ve ya mevcut deponuzu e-ticarete hazır hale getiriyor olun, online kanallardan satış yapmaya başladığınızda eski yöntemleri işe yaramadığını ve sizi yavaşlattığını göreceksiniz. Klasik depo yönetim süreçleri online kanalların talep ettiği çevik süreçleri karşılamada yetersiz kalırlar.

Online satış için deponunuzu yönetmeye başladığınızda online kanallara has çözmeniz gereken bir çok zorluk ile karşılaşacaksınız. Başarıya ulaşmak yeni nesil online süreçlere adapte olmaktan geçiyor.

Depo fiziksel yapısının e-ticaret’e hazır olması

Mevcut ya da yeni deponuzu tasarlarken hızlı toplama ve paketleme süreçlerini gözönüne alarak tasarım yapmalısınız. Büyük operasyonlarda depo toplayacağı ürüne ulaşırken daha az zaman harcaması için depo planlaması ve fiziksel koşullar Hamurlabs’ın önerdiği şekilde revize edilmeli.

Depo adreslemesi yapıldığında deponuzu kişiye bağımlılıktan kurtulup sistemsel bir yapıya kavuşur. Sistem hangi ürün nerede bilir ve toplayıcıyı en kısa yola yönlendirir.

Klasik depo çözümlerinin yapamadığı rotala planlama ve toplama planlama süreçlerini Hamurlabs kolayca yürütür.

Toplama rota optimizasyonu e-ticaret depoları için çok önemlidir, günlük sipariş çıkma kapasiteniz tamamen depo içindeki optimizasyona bağlıdır.

Hatasız operasyon yönetimi

Sipariş adetleriniz arttığında depo personaliniz daha çok paket yapacak ve bu durum hata oranını yükseltecektir.

Hata oranını nasıl azaltabiliriz? Hamurlabs doğru pakete doğru ürünün girmesi için personelinizi yönledirir. Tüm süreç barkod üzerinden yürütülür ve personel ve ürün hareketleri takip edilir. İnsan hatasını en aza indirmek için Hamurlabs ekranları personele ihtiyacı olan en net bilgiyi verir.

Verimli toplama ve paketleme süreçlerinde Hamurlabs Depo Yönetim Sistemi, personelinizin siparişleri hatasız ve verimli işlemesine ve göndermesine yardımcı olacaktır.

Canlı stok takibi

Ürünleriniz depoya/rafa girip çıktığında, ürün stok bilgisinin anlık olarak güncellemesi çok önemli. Online veya offline kanalınızdaki satılabilir stok bilgisinin anlık ve doğru olarak beslenmesi açığa satış riskini düşürerek müşteri memnuniyeti ve mağaza puanınızı arttıracaktır.

It may be the case that your company is not new to warehouse management as such. Perhaps, you’ve even managed to work out successful processes for handling orders efficiently.

Still, when you start selling products online, you’ll probably see that your old ways won’t work as well. Ecommerce warehouse management poses a unique set of challenges that you should address if you want to operate successfully.

E-ticaret depo yönetimine yaklaşımımız

Perakendeciler ile çalışmaya başladığımızda, kullanılan klasik depo yönetim sistemlerinin online operasyonlara hazır olmadığını gördük. Online ticarete özgü, hızlı ve çevik depo kurgusu, iptal & iade yönetimi, SKT’li ürün yönetimi, çok kanallı online satış kurguları ve canlı stok takibi konusunda klasik (ve birçok modern WMS) yetersiz kalıyor.

Hamurlabs e-Ticaret Operasyon sistemi, WMS (depo yönetim sistemi) ile beraber PIM ve OMS modülleri ile online kanalda yürüteceğiniz tüm operasyonu tek yerden yönetmeniz sağlar. Diğer çözümlerden bir adım öteye giderek B2B, B2C ve fiziksel mağaza stoğunu tek yerden yönetebilirsiniz. Tek depo, tek ekip, tek platform tüm operasyonlarınız için yeterlidir.

PIM: Ürün veriniz yönetir, e-ticarete hazır ve tüm pazaryerlerinin kabul edeceği ürün verisini hazırlar. Fiyat, set ve kampanya kurguları PIM üzerinden yönetilir.

OMS: Tüm satış kanallarını entegre eder (pazaryer, web sistesi…), Kargo ve e-fatura entegratörleri ile konuşur.

Sonuç olarak, Hamurlabs olarak tüm e-ticaret fiziksel süreçlerinizi dijitalleştirip işletmenizin ve ekibinizin üretkenliğini artırmanın ve deponuzu organize etmekten sevkiyat paketlerine kadar tüm sürecin verimli olmasını sağlamanın harika bir yolunu sunuyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi almak ve uzman danışman kadromuzla görüşmek için online randevu ayarlayabilirsiniz.